Често задавани въпроси

Защо е нужно представянето на Европейски езиков сертификат B1 при кандидатстване за работа?

Прилагането на официални сертификати за владеенето на чужд език към набора от документи, необходим при кандидатстване, спомага за повишаване на вашата конкурентоспособност и е предпоставка за спечелване на желаната позиция. Отразеното в сертификата ниво би било доказателство пред работодателя, че наистина сте в състояние да се справите с поставените ви задачи. Европейските езикови сертификти са подходащите сертификати за работното място.

 

Признати ли са Европейските езикови сертификати за следване в университет?

Познания по чужд език на нивата В2, С1 и С2 се считат за достатъчни при кандидатстване в университет.Тъй като университетите са автономни, задължително трябва да се провери предварително какви са изискванията на всяко отделно учебно заведение!

 

Какво представляват тези международни езикови сертификати, които стават все по-популярни и каква е разликата между тях и сертификатите, които всяка езикова школа издава?

Езиковите школи издават така наречените сертификати за присъствие, с което удостоверяват посещенията в определено ниво на езиково обучение. Това, че сме присъствали е добре, но не означава, че владеем уменията слушане, говорене, писане и четене. Нивата за знание се определят от външна независима институция, а не от самоизпитващи се фирми, където финалният тест е само върху граматически упражнения. На практика това ни учи само да разбираме писмен текст, но защо ли мълчим, а ни е нужно да говорим? Затова, когато трябва да удостоверим езикови умения по английски например, такива признати сертификати получаваме след изпит пред Обединеното Кралство. Изпитен център ESOL-София провежда такива изпити през юли и декември.

 

test-za-opredelyane-na-nivo

1. Определете вашето ниво

Определете началната точка на вашето обучение по английски език
виж още

Избери си курс

2. Изберете вашия курс

Изберете курса, който отговаря на вашите индивидуални нужди
виж още

Виртуално училище

3. Започнете обучението си

Учете английски език в онлайн училище, когато и от където пожелаете
вход